Jotain on karsittava kun ei meinaa tunnit riittää. Paniikki alkaa pikkuhiljaa iskeä ja tuntuu etten vieläkään osaa mitään. Päivät menee kivasti kirjastossa ja tuntuu, että asun täällä enkä kotona enää ollenkaan.

Vajaa kolme viikkoa pääsykokeeseen ja tässä vaiheessa keskityn tehtävien tekemiseen, tarkkaan opetteluun ja pikkuhiljaa jo kertaamiseenkin. Ensi viikolla tiistai ja keskiviikko menee Tampereella Artiklan muutaman päivän kertauskurssilla. Toivottavasti siitä saisi vielä lisäintoa ja jotain mieluusti irtikin ja avuksi tähän viime hetken paniikkiin.

Olin jo hyvin lähellä loppuun palamista toukokuun alussa, tuntui ettei enää jaksa muutakun nukkua. Onneksi äiti kiskoi väkisin aamulla ylös ja kirjastoon! Nyt alkaa taas olla motivaatio kohdallaan. Onneksi.

Otin tosiaan Artiklan etäkurssin, johon kuului myös kaksi harjoituspääsykoetta, joista jälkimmäisestä pitäisi tulla palaute tämän viikon aikana. Lisäksi tuon muutaman päivän kertauksen sisällytin tähän opiskelurupeamaan.

Tällä hetkellä istun kirjastossa 9-17 arkisin ja viikonloppuisin sen kuusi tuntia mitä kirjasto on auki. Lisäksi kotona vielä hieman kertailua ennen nukkumaanmenoa. Vielä pitäisi jaksaa tuntimäärää lisätä viimeisiksi viikoiksi. Sunnuntaina pidin viimeisen vapaapäivän. Pikkusiskon rippijuhlat pakotti tähän ja onneksi, sillä kolme viikkoa ilman vapaapäiviä varmasti riittää takaamaan sen, että kokeen jälkeen loma ja vapaus maistuu!

Olen melkein jokaisen sunnuntain tähän asti pitänyt vapaana, kun tiedän itsestäni, että mikäli väsytän itseni loppuun niin jossain kohdassa jaksaminen loppuu ja menee monta hyvää lukupäivää hukkaan. Välillä on lauantaiaamut ollu vaikeita nousta, kun muut ja eritoten poikaystävä on saanut jäädä nukkumaan ja mihin minä kauniita kesäpäiviä menenkään viettämään - kirjastoon! Alan vihata tätä paikkaa, mutta toisaalta alan olla kotiutunut tänne jo aika hyvin kun melkein kolme kuukautta ollut täällä ainakin jokainen arkipäivä.

Ensimmäinen kevät kun lukusuunnitelmani on pitänyt. Tästä olen ylpeä. Muutaman kerran on yllättävät menot laittaneet sitä hieman uuteen uskoon, mutta pääsääntöisesti sen olen lukenut, mitä suunnitelmissa on ollut.

Kirjasta vielä hieman! Inhoan, eikä ollenkaan liioiteltu ilmaus, vero-oikeutta. En vaan yksinkertaisesti tajua sitä. Muuten alkaa olla ihan hyvä suhde kirjaan.

ps. kirjoituksen rakenne on aivan kamala, mutta kiireessä ajattelin jotain edes tulla postaamaan ettei aivan unohdu tämäkin! tsemppiä teille muillekin lukijoille viimeisiin viikkoihin ja itse kokeeseen :)